Bereme si půjčku

Co je třeba vědět když si bereme půjčku, nebo úvěr?

Základní otázka, která zajímá mnohých z nás. Než se dostanete k odpovědi Vám doporučuji přečíst si tento článek , zabývající se tím co si třeba pořádně promyslet.
Co je tedy třeba vědět? - Především základem je uvědomit si základní pravidlo: Nepřikrývej se peřinou na kterou nemáš! Tím nechci odrazovat lidi od braní půjček, jen chci upozornit, aby za žádných okolností nešli do rizika, že by nebyli schopni půjčku splatit.

Na co si mám dát pozor a co nedělat?
Pozor je třeba si dát především, aby člověk nedělal zbytečné chyby, které by ho mohly stát příliš mnoho peněz a probděných nocí.

Který typ půjčky je pro mě ten nejlepší?
Půjčky se odlišují ve svých typech, ale i všechny společnosti poskytují často stejný typ půjčky, např. pro studenty a přitom může být pro někoho výhodný a pro někoho naopak ne. Je proto velmi dobré pokud si člověk podle svého typu půjčky zkontroluje všechny možnosti a zjistí si která společnost, ať už banka, nebo jiná instituce nabízí.

Jaký zákon upravuje institut půjčky a jaké jsou moje práva?

Občanky zákoník - zde doporučujeme podívat především 657 a následující, ale zároveň i obecná ustanovení na začátku zákonu

Zákon oo spotřebitelských úvěrech ao dalších úvěrech a půjčkách pro spotřebitele ao změně některých zákonů

Popřípadě obchodní zákoník pokud uzavíráte půjčku mezi společnostmi


Jsou rozdíly mezi půjčkami? - Např.. pro nezaměstnané a pro studenty?
Ano, mezi jednotlivými druhy půjček jsou rozdíly.