Bankovní úvěry

Bankovní úvěry jsou standardizované služby, které poskytuje bankovní sektor. Na našem trhu funguje přes 30 bank, které dennodenně postupují konkurenční boj o každého klienta a to se výrazně projevuje na neustále se rozšiřující nabídce bankovních úvěrů. Bankovní úvěry jsou právě totiž ten prvek, který každý klient (ať už fyzická nebo právnická osoba) vyhledává především.
Určení bankovního úvěru
Bankovní úvěr je ve své podstatě relativně složitou záležitostí. Především je nutné celý projekt či nákup předem připravit. Banky mají standardizované formuláře, které je třeba řádně vyplnit a podle toho je následně rozhodnuto. Je třeba doložit své osobní údaje, údaje o zaměstnání, bezdlužnosti, další závazky, výpis z bankovního účtu a případně ještě další dokumenty . Pokud je následně bankovní úvěr schválen, žadatel se může těšit na velmi zajímavé podmínky, garanci kvality, silné zázemí a relativně stálou situaci v dané instituci .
Druhy bankovních úvěrů
Bankovní úvěry obvykle dělí instituce na ty pro fyzické osoby a pro právnické osoby. Fyzické osoby nejčastěji využívají kontokorentní úvěr, povolené přečerpání účtu, kreditní kartu a účelový úvěr . U právnických osob jde pak o úvěry kontokorentní, revolvingový , negociační, remboursní, akceptační, směnečné, směnečné, účelové a hypoteční . Každý z jednotlivých druhů úvěrů má jasné specifika, hodí se na jiný druh financování a má jinou doporučenou délku. Firmy i fyzické osoby pak vždy hledají tu nejlevnější variantu a podle toho volí druh bankovního úvěru.
Výhody bankovního úvěru
jasně dané stabilní podmínky
zavedená a bezpečně instituce
žádné podvodné praktiky
všechny informace snadno dostupné
splátkový kalendář
velká flexibilita a přizpůsobivost